Животът е игра

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.68 (14 Votes)

Дали животът ни ще бъде сиво ежедневие или чудесно приключение, зависи само от нас, от това как играем играта. Всеки от нас има определена мисия в този живот, затова трябва да следва своята собствена игра, уникална и неповторима.

За да се овладеят правилата, геймовете трябва да се изживеят. Имаш две възможности: да живееш на автопилот или целенасочено и осъзнато. Изборът е твой. Всеки миг от живота съдържа уроци. Животът е училище, в което на практика няма дипломиране.

Учиш докато си жив, всеки от нас притежава безкраен потенциал за развитие. Мъдростта е там, където проникновеното разбиране се слива с всекидневието, където умът и душата израстват до там, че да се слеят в едно, където човешкият ум се развива чрез опита на душата по време на нейния земен живот.   

Не бягай от себе си. Тук е мястото и Сега му е времето. Изиграй си играта! Вложи цялата  си енергия, за да разкриеш уникалните си способности и да се насладиш на живота.

Прочети инструкцията на тази жизненоважна игра!

$86 400

Представи си, че си спечелил следната игра:

Всяка сутрин в банковата ти сметка влизат $86 400. Както при всяка игра, обаче, и в тази има някои правила.

Първото е, че парите, които не успееш да изхарчиш до края на деня, ти се отнемат безвъзвратно. Не можеш просто да прехвърлиш парите в друга сметка. Можеш само да ги похарчиш. Всяка сутрин още със събуждането си получаваш нови $86 400 в банковата си сметка за този ден.

Второто правило гласи, че банката може да прекрати играта без предупреждение. Всеки ден, във всеки един момент, играта може да бъде прекратена окончателно. Сметката ти се закрива и няма да получиш нова.

Какво би направил? Би си купил всичко, което искаш, нали? Не само за себе си, но и за всички, които обичаш, нали? Дори и за хората, които не познаваш, защото едва ли би могъл да изхарчиш всичките тези пари само за себе си, нали? Би се постарал да похарчиш и последния цент, без остатък, нали?

Всъщност, тази игра е РЕАЛНОСТ!!!

Всички ние притежаваме една такава магическа банкова сметка.

Просто някак си не я виждаме. И тази банкова сметка е ВРЕМЕТО. Всяка сутрин получаваш 86 400 секунди като дар от живота, а когато заспиш, останалото време не ти се връща обратно. Това, което не си преживял през този ден, е безвъзвратно загубено. Вчера е отлетяло завинаги.

Всяка сутрин банковата ти сметка е презаредена, но въпреки това банката може да закрие тази сметка по всяко време. БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!

Е, какво ще НАПРАВИШ със своите 86 400 секунди? Нима те не струват много повече от същия брой долари?

Помисли върху това, и никога не забравяй следното: Наслаждавай се на всяка секунда от живота си, защото времето препуска и те отминава много по-бързо, отколкото си мислиш. Така, че се грижи за себе си и се радвай на живота.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.68 (14 Votes)

Пет велики тайни за постигане на успех

 7 ценни урока на Пабло Пикасо за важните неща от живота