Рейши – гъбата на дълголетието

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.86 (7 Votes)

Гъбата рейши, се използва в Източната медицина повече от 2 хиляди години. Китайците я наричат Линг Ши – гъбата на безсмъртието и я поставят на първо място по лечебни свойства, дори преди женшена!

Ценната гъба е била извънредно скъпа и за лечение са я използвали само в императорското семейство и единици благороднически семейства.

Химически състав на Reishi plus:

Микроелементи (особено високи нива на германий), органични киселини, полизахариди, кумарини, витамини, фитонциди и бета-глюкани, на които се дължи противораковият ѝ ефект.

Лечението с гъби би трябвало да е първата стъпка за справяне със синдрома на хроничната умора, при чести промени на настроението, при преумора.
Рейши стимулира производството на ендорфин – хормона на щастието и то доста по-ефективно от бананите и шоколада и не води до трупане на излишни килограми.

Основните лечебни свойства на гъбата рейши:

  1. Противотуморен ефект. Mожете да използвате рейши в комбинация с друга гъба, например шийтаке, тъй като съчетаването на два вида гъби взаимно усилва и хармонизира действието им.

Използването на гъби заедно с традиционните методи на лечение на рак помага за намаляване на туморите – както доброкачествените, така и злокачествените.

      2. Въздействие е върху сърдечно-съдовата система.

      3. Лечебните гъби се използват успешно в психиатрията и рейши е една от най-добрите гъби в това отношение. Регулира разстройства на психиката, тревожни състояния, някои отчети съдържат и данни за положителен ефект при епилепсия.

      4. Ефективно въздейства върху алергични прояви и заболявания на дихателните пътища, благодарение на полизахарида ланостан, забавящ развитието на антитела.

      5. Противовъзпалително действие: От всички известни лечебни гъби (Shiitake, Cordicepsa, Meitake), Рейши има най-изразено противовъзпалително действие. Рейши препаратите се смятат за намаляващи отока и болката, причинена от възпаление.

При какви заболявания можем да използваме рейши?

Гъбата рейши е природен адаптоген, богат на натурални антиоксиданти, биологично активни вещества, витамини, макро- и микроелементи.

Притежава противотуморно, антиоксидантно, противовъзпалително, антибактериално, противовирусно, обезболяващо, спазмолитично, противоалергично, хепатопротекторно действие.

Препоръчва се като ефективно натурално помощно средство за профилактично и комплексно лечение на:

Злокачествени и доброкачествени образувания. Може да се използва в комбинация с други гъби за по-добър ефект. Пациентите подложени на химиотерапия, приемащи Рейши преживяват реакциите на радиацията много по-добре.

Официално е потвърдено положителното въздействие на рейши при следните видове рак: 

Рак на простатата;
Рак на хранопровода;
Рак на белите дробове;
Рак на панкреаса;
Рак на мозъка;
Рак на черния дроб;
Рак на бъбреците;
Рак на костите;
Саркома;

Сърдечно-съдови заболявания: атеросклероза, артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, тромбози, тромбофлебит, облитериращ ендартериит, сърдечна недостатъчност, инфаркт, инсулт и др.

Комплекса от вещества (полизахариди, триптеноиди, нуклеотидът аденозин, фосфор, калций, калий, магнезий, германий, полиненаситени мастни киселини и др.), регулират кръвното налягане, намаляват лошия холестерол в кръвта, препятстват тромбообразуването.

Подобряват кислородното снабдяване на миокарда, възстановяват нормалния ритъм и сила на сърдечните съкращения.

Алергични заболявания: Предотвратява образуването на алергичен оток, а и спомага премахването на характерния за алергичния дерматит сърбеж и парене на кожата.

Съдържащите се в гъбата ганодермови киселини, потискат производството на хистамин, съпътстващо алергичната реакция. Антихистаминово действие имат и съдържащите се в гъбата имуномодулиращи протеини, флавоноиди, калций, магнезий.

Вирусни заболявания: респираторни вирусни инфекции, херпес, вирусен стоматит и т.н.

Автоимунни заболявания: Понякога имунната ни система спира да разпознава собствените клетки и започва да прави грешки. В този случай защитните клетки започват да атакуват нормални здрави клетки и ги увреждат. Това е предпоставка за развитие на автоимунни заболявания като: алергии, бронхиална астма, системен лупус, еритематозус, множествена склероза, ревматоиден артрит, склеродермия и много други. Рейши РЕГУЛИРА имунната система, а не я Стимулира.

Полизахарида ланостан и други природни имуномодулатори способстват удължаването периода на ремисия при автоимунните заболявания.

Болести на стомашно-чревния тракт: язва на дванадесетопръстника и стомаха, пранкреатит, гастрит, колит и др.

Тритерпеноиди, флавоноиди, магнезий и вит. В3 в комплексно съчетание оказват спазмолитично и болкоуспокояващо действие, способстват отпускането на гладката мускулатура на червата.

Заболявания на черния дроб:

Рейши полизахариди подобряват параметрите на имунната защита и увеличават производството на собствения интерферон, който не позволява възпроизводството на вируса. В резултат на консумацията на Рейши: нивото на билирубина намалява, нивото на човешки серумен албумин се увеличава, болката и усещане за тежест в областта на черния дроб намалява, както и болките в различните стави.

Рейши също инхибира процеса на развитие на състоянието на цироза на черния дроб.

Ендокринни заболявания: диабет.

Рейши се използва като анти-диабетен бустер. Гъбичния екстракт увеличава и удължава действието на инсулина и повишава чувствителността на тъканите към него. В резултат на дългосрочно ползване на Рейши, нивата на кръвна захар намаляват и диабета се стабилизира.

Как да пием гъбата рейши?

Препоръчителна доза: 1 капсула дневно

Лечението с гъби е дълготраен процес. За постигане на желания ефект са необходими поне три месеца постоянен прием, а дори и повече. Няма опасност от създаване на привикване към гъбите и предозиране. Рейши е неотровна гъба и не може да ви повлияе зле.

Няма проблем и да ги пиете заедно с други лекарства и билки.

Има случаи, в които не е желателно да приемате витални гъби или поне трябва да се посъветвате с медицинско лице:

Бременност;
Кърмене;
При деца до 1-годишна възраст;
При склонност към кръвотечения;

За информация - на съобщение или телефон 0898 618150

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.86 (7 Votes)

ALOE VERA гел за пиене с екстракт от КОПРИВА

Коластрата - матрицата на имунната система! Colostrum на LR

Cistus Incanus и ИМУННАТА система!