Тайната

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.13 (8 Votes)

Знаете ли, че от най-голямото отчаяние може да се роди най-големият дар? Въпрос на нагласа и начин на мислене. Може да тръгнете от нищото, от място без път и да намерите път. Каквито и да са обстоятелствата това е само моментно състояние. За да промените обстоятелствата, променете мисленето си.

Всички ние използваме една безгранична сила и се ръководим от Закона на привличането. 1% от населението печели 95% от парите в света. Това е факт, защото тези хора разбират и владеят тайната на живота, а тайната е в Законът на привличането.

Това което се случва в живота ви, вие сте го привлекли сами чрез образите и мислите, които държите в съзнанието си. Човек е това, за което мисли най – много. Мисленето е процес на сътворяване. Ако се оплаквате колко лошо е положението, в което се намирате и колко лош и тягостен е животът ви  ще получите още повече от лошите неща, за които мислите. Животът ви е физически израз на мислите, които витаят в ума ви.

Премести фокуса на мисълта от нещата, от които се страхуваш или искаш да избегнеш върху онези, които наистина те вдъхновяват или те карат да се чувстваш удовлетворен. Чувствата ни подсказват какво е това, което  мислим. Мислите пораждат чувствата, а емоциите са онзи невероятен дар, чрез който разбираме какво точно привличаме.

Много е важно да се чувствате добре, защото това добро чувство се излъчва като сигнал във Вселената и започва да привлича все повече хубави чувства към вас.

Най-великите умове в историята са знаели тайната и са я прилагали с успех. Тя представлява тристепенен творчески процес.

1 степен – Искайте и то в сегашно време!  Отправяш искането си към Вселената все едно че отворяш един каталог и си даваш поръчката.

2 степен – Вярвайте, че ще постигнете всичко!  Вярвайте в невижданото, вярвайте, че ще го направите и Вселената ще се преподреди, за да изпълни вашите желания. Ще ви  бъде показано как, ще привлечете и начина. Когато нещо не се получава така, както искаме ни обзема съмнение. Съмнението поражда чувство на разочарование. Разпознайте това чувство и го заменете с усещането за непоколебима вяра. В това е ключът.

3 степен – Получете. Започнете да се чувствате прекрасно, така сякаш желанието се е сбъднало! Почувствайте го сега, с цялото си сърце! Вселената е чувстваща. Много е важно това, което искате, да го усетите, да почувствате, че вече е факт. Насладете се на емоцията, която ви носи. Не мислете за пречките, а за крайният резултат.

Вселената обича скоростта. Не отлагайте, не се съмнявайте, не се колебайте. Когато възможността се появи, когато интуицията ви подскаже – действайте! Можете да привлечете всичко, което пожелаете. Ако ви трябват пари,  ще ги привлечете. Ако ви трябват възможности, ще ги привлечете. Ако ви трябват хора, ще ги привлечете.

Благодарността е най-добрият начин да обогатите живота си. Всяка сутрин трябва да изреждаме мислено нещата, за които сме благодарни и така ще привличаме още от тях.

Решете какво искате. Вярвайте, че ще го имате, че го заслужавате, че е възможно за вас. Когато се оформи желания образ в съзнанието ви – виждайте само крайният резултат. Почуствайте го. Именно усещането създава привличането, не само картината или мисълта. Чувство, че вече го притежавате ще се превърне в отворен портал, през който  Вселената ще започне да проявява своята щедрост. На въпроса „Как“, тя винаги знае най-късия, най-хармоничният, най - бързият път между вас и мечтата ви.

Не казвайте на децата си непрекъснато, че нямате пари за това или онова, не се оплаквайте непрекъснато пред приятели, защото ще привличате още повече недоимък. Ако желаете изобилие, мислете за изобилие, ако желаете благосъстояние, мислете за него.

„Парите се печелят трудно“, заменете с „Парите идват лесно и често“. Бъдете за благоденствието на хората, а не против мизерията и глада, бъдете за това, което искате, а не за това, което не искате. Майка Тереза е казала: „Не участвам в демонстрации против войната, а ако има за Мира- поканете ме.“

Стремим се към външните неща като си мислим, че те ще ни донесат щастие, но всъщност първо трябва да открием нашият вътрешен мир и вътрешна радост, а след това ще дойдат всичките външни неща. Отнасяйте се към себе си така, както искате и другите да се отнасят към вас.

Енергията е там, където е насочено вниманието ви. Прегърнете това, което желаете, за да получите повече от него. Вие имате божествен потенциал и сила да създадете вашият свят и всъщност го правите. Резултатите, които сте постигнали, наистина ли са това, което искате? Ако не са достойни за вас, кога ще дойде моментът да ги промените, защото имате потенциала да го направите. Вие сте авторът на вашата съдба, вие пишете своята историята.

Според Нийл Доналд Уолш, Тайната на живота се състои в това, че  мисията ви е тази, която вие сами си дадете. Как ще се възползвате от мига зависи само от вас? Никой друг не може да танцува вашият танц, да пее песента ви, да напише вашата история.

“Тайната” (The Secret) е такъв филм-събитие, който предизвиква много дискусии и противоречиви отзиви. Ако не сте гледали “Тайната” – гледайте го, заслежава си заради самите вас, но дори и да сте го гледали, този филм може да бъде гледан много пъти и всеки път ще откривате нещо ново, нещо различно. Автор на филма и едноименната книга е 58-годишната австралийка Ронда Бърнсценарист и продуцент на телевизионни предавания. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.13 (8 Votes)

За Дяволското гърло и амулетът на Орфей

Кой всъщност вижда - мозъкът или очите?