Интервю с най-богатият човек в Азия: “Ето защо бедните си остават бедни!”

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Джак Ма е създател на най-голямата платформа за онлайн търговия в Китай – Alibaba,  която изпреварва Amazon и eBay взети заедно.

Той е един от най-успешните предприемачи в света. Списание Forbes го причислява към най-влиятелните и богати хора в света.

Неговата компания за електронна търговия – Алибаба привлича 100 милиона купувачи всеки ден.

Брус Уилис за важните неща в живота

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Като малък заеквах. При това силно - едва можех да кажа цяло изречение. Ако заеквате, не можете да сте себе си, нещо подсъзнателно ви пречи.

Хората около вас се чувстват неудобно, защото искат да ви помогнат да се справите с различни предложения, а вие от това заеквате още повече. Получава се един порочен кръг.

Моите родители ми помогнаха като не забелязваха недостатъка ми. Състраданието и любовта понякога са най-добрите лекарства.

Когато ти се случи нещо такова, имате два варианта - да се примирите или да преминете през огъня.

Киану Рийвс - Животът си заслужава живеенето!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Повечето хора ме познават, но не знаят историята ми.

На 3-годишна възраст гледах как баща ми си тръгва. През годините посещавах 4 различни училища и се борих с дислексия, което правеше образованието ми още по-голямо предизвикателство, отколкото е за повечето хора. В крайна сметка напуснах гимназия, без да завърша.

Когато бях на 23, най-близкият ми приятел, Ривър Финикс почина от свръхдоза.
През 1998 година срещнах Дженифър Сайм. Влюбихме се от пръв поглед и през 1999 година Дженифър забременя с дъщеря ни.

За съжаление, след 8 месеца, детето се роди мъртво. Бяхме покрусени от смъртта ѝ и това доведе до края на връзката ни. 18 месеца по-късно Дженифър почина в катастрофа. Оттогава избягвам сериозните взаимоотношения и идеята за деца.

Намерението превръща желанието в цел

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Намерението - решимостта да дадействаш, за да имаш...  

... Движение към целта и активно въздействие върху околния свят, свят, който се подчинява на човешката воля и концентриране на вниманието върху това, как целта се реализира сама!

Наистина ли виждаме светът такъв, какъвто е?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Замисляли ли сте се някога, как се формират нашите въз­приятия? Как те определят начина, по който виждаме света?

Как това влияе върху поведението ни? От възприятията ни ли зависи нашето поведение, състоянието ни и нашето бъдеще изобщо?

Това е нещо елементарно, което дори не го забелязваме, а всъщност точно тава НЕЩО може да изгради или промени цяла съдба,

защото именно призмите, парадигмите, през които гледаме на света, в който живеем определят нашите разбирания и интерпретации за него.