Поражението води успеха.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Провалът........... Провалът е краят на грешният път на навика, който хората следват. Провалът е знак да излязат от тази пътека и да поемат с нов план по друга. Провалът е възможност за човека да изпита сам себе си и да разбере колко силна е волята му.

Всеки неуспех съдържа в себе си семето на равна по големина сила и полза.

Поражението е маскирана благословия, защото разбива сивият кръг на ежедневието и освобождава ума за нов, свеж старт.

„Провалът“ е обстоятелство измислено от хората. То не може да бъде реално, докато умът на човек не го възприеме като такова. Провалът е състояние на ума, което можем да контролираме. Ако личността мисли за неуспех, или че може може би ще се провали, привлича към себе си подобни такива мисли, има нагласата да възприеме обстоятелствата като траен провал и да приеме поражението без да се бори.

Но всъщност ПРОВАЛЪТ е вид кулминационна точка. Провалът е знак, че нещо не е наред с неговите цели и планове, чрез които е искал да достигне целта си.

Чрез промяната в мисленето човек получава възможност да се свърже по правилен начин с подходящите хора, за да достигне целта си, без значение колко грешки е направил в живота си и колко пъти се е провалял. Важното е да се разчупят навиците и да се създадат нови възможности.

Не можем да променим хората около себе си, както на нас ни харесва или обстоятелствата, но винаги можем да променим себе си и отношението ни по даден проблем, ситуация или личност. Можем да променим поведението си към това или подхода си.

Всички мисли със сходен характер се складират,  групират заедно така, че  когато една от тях излезе на преден план това улеснява контакта с всички свързани с нея подобни мисли.

Повечето нещастия идват от нехармоничните взаимоотношения между хората. Правилната връзка е тази, която дава възможност на всички страни, които участват във нея да чувстват за себе си ползата от това си участие.

Несполуката освобождава хората от суетата и егоизма, като доказва, че никой не може да успее без помощта на други хора.

Несполуката кара човекът да провери своите мисловни, физически и духовни сили, като по този начин го изправя пред слабостите му и му дава възможност да ги преодолее.

Несполуката кара човека да осъзнае, че най-важният интелект е този в главата му. Загубата на материални неща може да го научи, че човекът не притежава контрол върху нищо и нищо не му гарантира постоянното използване на дадена вещ с изключение на силата на неговата мисъл.

Животът не предлага на никого имунитет срещу нещастие, но дава на всички силата на позитивното мислене, а тя е достатъчна за да се подчинят всички обстоятелства, довели да нещастието и да се превърнат в позитиви.

На всеки един от нас е предоставена възможността да използва или да не използва своето основно право да мисли и чрез мисли да проправи пътя си през несполуките. Колко често, в момент, когато сме мислили, че всичко е загубено, но въпреки всичко не сме се предавали, точно тогава наистина сме печелили и това е била най-сладка ни победа. Тогава най-дълго се помни успеха, с гордостта от себе си, как сме се справили!

По идея от „ Да прецакаш дявола“, д-р Наполеон Хил

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Страхът да прецакаш дявола

Най-сигурните стъпки към богатството – част 1

Най-сигурните стъпки към богатството – част 2

Най-сигурните стъпки към богатството - част 3