Как да направим настоящата година най-добрата си година до сега!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Животът е твърде важен, за да го пропилявате. Промяната е трудна в началото, но е красива накрая и след време ще играете на ниво, на което никога не сте си мислили, че ще играете!

Робин Шарма  ни препоръчва да изградим четири навика, които ще ни направят успешни, защото ние сме това, което сме в резултат на нашите навици.

 

Първи навик - Направете си план!

Яснотата е сила! Никога няма да достигнете целта си, ако не я виждате! Всеки успял в своята област човек  се е фокусирал върху целта си. Без ясната визия няма да имате енергията да докарате нещата докрай. Опишете своята страст в един абзац, това което бихте искали да се случи в реалност и го преживейте сега, чрез магическа пръчка.

Напишете вашите ценности, според които искате да живеете. Това е голям източник на енергия и вдъхновение. След това напишете 5-те големи неща, които биха ви накарали да се чувствате най-добре през годината, и които ще я направят най-добрата година за вас до сега.

Напишете вашите тримесечни цели – по една цел за всяко тримесечие и ги преглеждайте отново на всеки седем дни.

Втори навик - Създайте си вашият Свещен час. Всяка мечта започва от днес с една стъпка. Мечтайте за големи неща, започнете от малко, но започнете сега.

Най-добрите в бизнеса и спорта имат едно общо нещо – имат си ритуали, които се повтарят ежедневно. Идеята е да си осигурите 60 минути, за да се подготвите за деня. Спартанците са казвали „човек, който се поти повече при упражненията, кърви по-малко при войната.“ Вие сте спортист в игрището на живота. Защо да се разхождате по света неподготвени!

Първите 20 минути от вашият час - спортувайте. Физическите упражнения сутрин ще ви направят по-концентрирани и ще ви дадат фокус. Фокусът е мощно предимство в свят, който непрекъснато ни разсейва.  Ще ви накарат да се почуствате щастливи и вдъхновени, ще ви дадат енергия  и спокойствие.

Вторите 20 минути – учете. Най-добрите хора в бизнеса, тези които определят  правилата на играта се обучават непрекъснато. Инвестирайте в обучения! Последните 20 минути попълнете и прегледайте бележника си. В него пишете за идеите, за мечтите си, за благодарностите.  Знаете ли че благодарностите изпълват тялото ви с ендорфин и се чувствате щастливи.  Започвате да забелязвате дребните дарове в живота си.

Трети навик  – повторната тренировка – плуване, йога, разходка сред природата.  

Колкото повече се доближавате на ръба на границите на възможностите си, толкова повече границите ви ще ви се разширяват. Ако не изпитвате страх, няма да израснете много. Стигнете до границите на своите качества, до предела на таланта си. Това е стряскащо, плашещо и неудобно, но това означава, че вие израствате. След няколко седмици този дискомфорт ще изчезне и ще се превърне в нещо ново и нормално за вас. Израствате точно тогава, когато достигнете до ръба.

Когато сте в супер форма мисленето ви ще бъде като на най-добрите. Ще имате много повече увереност. Ще бъдете по-щастливи и ще се чувствате непобедими.

Фокусът ви ще се изясни, креативността ви ще се увеличи рязко. Ще изглеждате и ще се чувствате по-добре.

Разходката в края на деня също е много полезна. Изчиства мозъка от натоварванията през деня. Дава възможност да мислите за целите и проектите си, да се наслаждавате на природата. Това ще нормализира нивата на кръвната захар вечер и ще имате енергия за семейството си.

Отново прегледайте бележника си вечерта. Това, което прави промяната е създаването на график. По този начин ще управлявате по-пълноценно времето си. Важното е нещата в графика да бъдат свършени.

Четвърти навик - Съставете си седмичен план.

Прегледайте този от предходната седмица и си запишете кратка история, за всеки един от дните. Така по-добре ще видите нещата, които сте направили добре, ще отразите своите победи и кои слабости да подобрите.

Дните ни преминават спрямо целите и приоритетите ни! Питър Дракър много точно е казал: „Няма нищо по-безполезно от това да правите добре неща, които не ви вършат работа изобщо.“

Помнете - работата си е просто работа, ако вие изберете да я виждате като работа. Работата ви е възможност да изявите таланта си, своята креативност, да се сблъскате със страховете си и да станете по-силни. Обучавайте се и се развивайте непрекъснато.  Приемете ученето като инвестиция, а не като разход.

Ако ангажираме ума си с онова, към което се стремим, няма имаме възможност да се разсейваме с безполезни неща. Нека направим тази година от живота си по- успешна от предишната и всеки ден по-добър от предишният! Да изведем себе си на по-високо и по-добро ниво, нивото, което заслужаваме!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Джон Рокфелер и златните правила на успеха

Най-сигурните стъпки към богатството – част 1

 

Най-сигурните стъпки към богатството – част 2

 

Най-сигурните стъпки към богатството - част 3