Една кратка история за баща и син и рецепта за щастие

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Една кратка история за баща и син.

Една вечер баща стоял със своя малък син. Момчето искало да поиграе с него, но баща му нямал време, защото бил твърде зает да бъде възрастен. Докато си четял вестника детето му казало:

- Тате, хайде да си играем, да се забавляваме, моля те!

Бащата отговорил: - „Не, сега чета вестник!“

За да накара детето да му се махне от главата, бащата видял, че във вестника има снимка на глобус.

Накъсал го на малки парчета и го дал на детето си да сглоби парчетата в картина, като мислел, че ще му е необходимо много време да го направи.

Само след минута детето се върнало с перфектно подреден  глобус, тъй като, децата са много по-съобразителни от възрастните и често идват при нас да ни научат на уроците, които трябва да научим.

Бащата не можел да повярва и попитал: - “Сине, как го направи?“

Момчето погледнало баща си и казало: „Тате на обратната страна на глобуса имаше картинка на човек и когато направих човека, светът си дойде на мястото.“

 

Раждаме се гении, но се превръщаме в посредствени хора.  Не е вярно, че не можем да постигнем детската си мечта и причината е, че сме се примирили със света.

Адаптирали сме се в посланията, които сме чували непрекъснато от медии, родители, учители още като деца. В крайна сметка сме подчинили себе си на света, за да се впишем в него, защото ни е втълпено да бъдем като останалите.

Живеем според представите, които света ни натрапва, без да се замислим за своите собствени. Най-голямото престъпление спрямо нас е да стигнем до последният ден от живота си и да осъзнаем, че сме живели нечий друг живот, според чужди представи.

Дали не трябва да направим точно обратното, особено след като се запитаме: Какви се мечтите ми? Какви са моите ценности? Кой съм аз?  И да бъдем себе си! Само на един избор разстояние от най-добрият си живот.

Три  тактики,

които ще ни помогнат да се освободим от хипнозата на ума си, които ще ни помогнат не да се подчиняваме на света,  а да подчиним света на себе си, защото животът е прекрасен:

1. Разберете силата на думите. Нелсън Мандела е променил света и е повлиял на милиони хора с нищо повече от думите си, Ганди, големите хора в бизнеса, Стив Джобс с неговата увереност и начин на изразяване. Той имал визията за нещата преди тя да е станала реалност и подчява света на своята визия.

Използвайте правилните думи и спрете да казвате „Не мога“, на езика на жертвите, а казвайте уверено „Аз мога“. Така се усеща силата на думите, не само на тези, които изговаряте, но и на тези, за които мислите. Нашата система от вярвания, която управлява поведението ни  не е нищо повече от функция на думите, които сме вкарали в ума си съзнателно и подсъзнателно.

Робин Шарма, бестселър автор, водещ експерт и съветник в областта на мотивацията, лидерството и развитието на личността казва: Общувайте на световно ниво. Инвестирайте в мечтите си, в образованието си и в личностното си израстване. Харчете пари за да се учите, да опознавате и развивате себе си, разберете как да бъдете по-продуктивни, по-полезни на себе си и околните.

2.Ходете на семинари, на събития, на мероприятия на компанията, намерете хората, които са най-добри в това, което и вие правите.

И не казвайте „Не мога да го направя“. Най-често хората казват „Не мога да си го позволя“ - намерете начин да отидете и няма да съжалявате.

Животът ви е твърде скъп, за да не го промените, за да не станете най-добър в нещо, да покажете таланта си.

Това, което правят обикновените хора, е да се притесняват за разходите си. Милиардерите, най-успешните хора питат себе си „Какво ще спечеля, ако отида на този семинар“.

Учете най-добото от най-добрите, запознайте се с мисленето им. Четете автобиографиите на велики хора.

3.„Дневните 5, нощните 3“

Всяка сутрин като се събудите се запитайте „Кои са тези 5 малки неща, които трябва да постигна днес, за да бъде ценен денят ми?“ и след 12 месеца ще имате 1850 малки победи. Няма да сте променили живота си, но ще сте се изкачили на едно цяло ново ниво след 12 месеца.

Всяка вечер преди да си легнете, независимо колко е бил тежък денят ви, попитайте себе си „Кои са онези 3 малки победи, които искам да възхваля в дневника си. Това има голяма сила, защото когато започнете да променяте фокуса си от това, което не е проработило през деня, към това, което е проработило, посредством тази малка тактика “нощните три“ буквално тренирате своя мозък да се фокусира върху това, което работи и ще започнете да се чувствате като победител всеки ден.

По този начин освобождавате невротрансмитер, наречен допамин, който ви кара да се чувствате силни.

Вашият живот има значение. Мислите ли, че понеже сте се примирили да мислите, че сте на средно ниво, хората, които постигат велики неща, са по-различни от вас. Вие сте родени гении и  животът ви има значение. Животът ви е прекалено важен, за да си позволите да играете на дребно.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Джон Рокфелер и златните правила на успеха

Животът е игра

Пет велики тайни за постигане на успех