Инвестирай в мечтите си, не си пропилявай живота напразно

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

„Някои хора виждат нещата, които съществуват и се питат “Защо?”. Аз мечтая за нещата, които никога не е имало, и се питам “Защо не?” - Джордж Бърнард Шоу

Според Оливър Уензъл Хоумс: “Човешката мисъл, веднъж подминала една идея, никога не възвръща първоначалните й измерения “.

Никога не позволявай най-важните неща да бъдат изместени от по-малко значими.

Джобс казва „Креативността свързва нещата в света“. Използвай ума си и бъди иновативен. Елиминирай ненужните неща. Направи нещо така, че да предизвикаш позитивен ефект. Всеки може да прави иновации – опитай се да правиш това всеки ден. 

 1. Не губи от очи това, което е наистина важно.

Запушената мивка бележи ли края на света? Ще запомниш ли или дори грижа ли те е, че непознатият, на който се усмихна в кафето, не отвърна на усмивката ти?

Следващият път, когато изпаднеш в ситуация да се дразниш от нещо – запитай се – наистина ли е важно за теб?

2. Няма нищо лошо в това да останеш сам или да се скриеш от света.

Понякога имаме нужда да се отдръпнем и да преосмислим ситуация, взаимоотношения или нещата около себе си.Така преминаваме през своя „оздравителен” период и се опитваме да станем най-добрия си приятел отново.

3. Не можеш винаги да контролираш всичко.

Не можете да предвидите кога някои неща ще се случат или биха се случили или как ще се развие всяко нещо. Понякога просто трябва да оставите нещата да се случват от само себе си.

4. Какво мислят другите е маловажно.

Не позволявай критицизма на околните да те кара да променяш възгледите си за определени неща. Не бъди роб на мнението на другите и не се старай да угодиш на всички. Прави това, което чувстваш, че е правилно без значение какво ще  кажат другите за това.

5. Не се предавай.   

Ако се бориш за нещо, това означава, че то е много ценно за теб. Не спирай да се бориш, ако се случи да имаш момент на неуспех. Не забравяй защо го правиш.

6. Не е нужно да знаеш всички отговори.

Никой не е напълно наясно с всичко в живота си. Животът сам по себе си е мистерия и няма проблем, ако от време на време се чувстваме така сякаш нямаме отговора.

7. Ти си „ДОСТАТЪЧНО”.

Всички в определени моменти сме си мислели „Не съм достатъчно умен или красив, или силен, или вълнуващ, за да…” Просто си дайте шанс и не формирайте ограничителни убеждения.

8. Остани в днешния ден.

Опитайте се да не стоите в миналото и не се притеснявайте за бъдещето. Правете нещата сега, в настоящия ден! Той е най-важният.

9. Чувствата ви няма да ви убият.

Сърдечните болки, скръбта, депресията или раздразнението понякога ни убиват, но ние имаме силата да преминем през всичко това!

10. Ти си човек.

Това може би е най-важно от всички други неща. Ще правиш грешки. Ще нараняваш другите хора и те ще нараняват теб. Няма винаги да се чувстваш щастлив и позитивен, та нали и ти си човек.

Най - болезненото нещо в живота не е да загубиш някого, когото цениш, а да загубиш себе си, докато оценяваш някого твърде високо, забравяйки че ти също си специален!

Това бяха 10-те неща, които да си напомняме всеки ден, за да успеем се насладим на живота истински!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Да инвестираш в себе си?

Как да умножите успехите си и да се обградите с изобилие

На седем крачки от успеха.

Животът е игра

Научете децата си