Когато не спазваш стереотипите - ставаш милиардер

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

7 практични житейски уроци от Сара Блейкли - една невероятна жена, която успява за  относително кратък период от време от продавачка да стане милиардер и суперзвезда в бизнеса. Най-младата жена в списъка на милиардерите в света на сп. Форбс, жена която е натрупала сама парите си.

Днес Сара споделя  за успеха си на конференции по целия свят, и помага на също толкова  амбициозни хора да инвестират в идеите си и постигнат своите цели.

Конкретни съвети от момичето, което направи един милиард и облече много жени по света в обтягащо бельо и чорапогащи. Именно на нея принадлежи стартирането на  Spanx, което и донесло успеха и богатството.

Изпълнена с ентусиазъм, тя страстно искала да помогне на жените да изглеждат възможно най-добре. През последните 50 години те носели не по точен размер и ужасно неудобно бельо, и тя се заела с решението на въпроса.

  1. Първи урок  - провалите трябва да са големи.

Всеки ден, баща и я питал: "Кажи ми какво днес при теб не работеше, с кое се провали?". Липсата на отрицателен резултат,  разстройвал баща и. Концентрирането и върху неуспехите й позволило  да разбере, че провалът не е крайния резултат, а  липсата на усилие! Застоя в зоната на комфорт, прекратява  опитите ни да станем по-добри от вчера.

Най-големите неуспехи помогнаха на Сара разкрие една голяма тайна. Провалът - това е просто липса или недостиг на усилие. Справянето с последиците от поражението, научило Сара да гледа страха в очите и да се съсредоточи върху резултата, независимо от всичко.

  1. Втори урок  - визуализиране.

Сара била голям фен на визуализирането на основната цел и конкретните стъпки към нея. Тя си представяла,че гостува в шоуто на Опра в продължение на 15 години, преди това в действителност да се случи. Тя просто знаела, че това ще се случи. В главата си ясно виждала как седи на дивана и разговаря с Опра Уинфри. След това тя само наредила липсващите парчета на пъзела.

Това е един от най-важните принципи на успеха - винаги да виждаш във въображението си това, което искаш. След упорита работа, да можеш ясно да представиш това, което искаш, и да видиш себе си там, за да отидеш.

  1. Трети урок - Не споделяйте прекалено рано все още крехките си, нереализирани идеи. 

Сара цяла година пазила само за себе си идеята за нов тип бельо за жени, преди да се разработи първия прототип. Едва след като била на 100% готова в изпълнението, тя се срещнала с приятели и им разказала за работата си.

Според Сара  идеите са твърде крехки и беззащитни. Изчакайте до момента, когато всичко е готово.

Желаейки ви само доброто, хората ще ви предложат най-различни причини, поради които това няма да се получи, което ще убие вярата в себе си, и увереността ви в успеха. Но след това вече ще имате отговори на всичко.

        4. Четвърти урок - Не приемайте "не" като окончателен отговор.

Сара се свързала с много производители и адвокати, за да патентова идеята си, но всеки път, когато я питали коя е тя и кой стои зад нея, тя отговаряла, че е просто Сара и всички и отказвали, докато един производител казал "OK". Защо? Той разказал за идеята и на дъщерите си и те безумно я харесали.

Дори само за миг, ако бе спряла търсенето и се беше отказала, нямаше да постигне нищо.

      5. Пети урок - наемайте хора, които харесвате и на които имате доверие,

дори ако те имат малко познания за това, от което имате нужда. Сара наела мениджър по разработването на стоките и PR-директор от приятелите си, които я подкрепяли от самото начало. Никой от тях не познавал, сферата в която започва работа, но тя била сигурна, че ще се справят с новите роли и наистина успяли.

         6. Шести урок – не е задължително да спазвате стереотипите

Сара била толкова страстно погълната от разработването на продукта, че всеки въпрос, който се изпречвал на пътя и, се решавал в движение, а не в реда, по който традиционно се стартира подобно начинание.

Сключила споразумение с голям търговец на дребно Ниймън Маркъс, как да бъде организирано масовото производство, на дрехите и и си уредила среща с Опра в офиса си, какъвто все още нямала. И всичко минало добре.

       7. Седми урок - Ще сте в състояние да решите всеки бизнес.

Имате възможност! Сара не разбирала абсолютно нищо от дамско бельо, патенти, производство, маркетинг и онлайн търговия. Но това не я спряло. Проучила детайлите и наела хора -експерти да правят това, което тя не може и се придвижила напред с неуморна енергия. Не изпускайте идеята, ако смятате, че има нещо, което не разбирате.

Преди да въведе революционна идея, Сара изучавала историята на производството на бельо, и това, което разбрала много я изненадало, защото това  било нов тип бельо, а не продължение на стереотипа. Именно новият възглед, а не продължаването на традиционните идеи и помогнали да създаде продукт, обичан от милиони.

Източник:

http://professionali.ru/Soobschestva/novye_svyazi_i_vozmozhnosti/7-urokov-ot-zhenschiny-kotoraja-zarabotala/

  1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Да инвестираш в себе си?

Успехът е игра на разума

7 ценни урока на Пабло Пикасо за важните неща от живота