Притча за магарето и селянина или как в безизходица се прави крачка нагоре

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Веднъж магарето на един фермер паднало в дълбока яма. То ревяло силно и отчаяно, докато той се суетял и се опитвал някак си да го извади.

След като не успял, фермерът решил, че магарето е старо, а дупката така или иначе трябва да се затрупа, тъй че повикал на помощ съседите си.

Всички грабнали лопати и започнали да хвърлят пръст в ямата. Първоначално, разбирайки какво се случва, магарето започнало да крещи още по-силно и по-ужасено, но след известно време млъкнало.

С невежите никога не спори - притча за невежеството

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

В Индия живеел един особено известен художник. Казвал се Ранга Гуру. Хората казвали, че творбите му са олицетворение на самото съвършенство.

Неговият възпитаник Раджичи, който приключил вече обучението си, му занесъл последната си картина и поискал неговото мнение и оценка.

– Раджичи, ти вече си художник. Народът ще оцени твоята картина – казал му Ранга Гуру.

За да имаш приятели!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Eдно дърво стоеше самотно край пътя и много тъгуваше, че няма приятели. Наоколо бе пусто, по полето скитаха ветрове, но никой не се спираше при него, прелитаха птици, но нито една не се скриваше в клоните му, защото бе още голо.

Наблизо минаваше река, ала и тя не се спря нито веднъж при дървото да си побъбрят. Реката бързаше да се събере с друга река, за да си приказват заедно из пътя, докато стигнат морето.

„Училище за животни" от д-р Рийвс - басня

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)

„Едно време животните решили, че трябва да направят нещо, за да решат проблемите на „Новия свят" и организирали училище.

В програмата по физ­култура включили бягане, катерене, плуване и летене. И за да улеснят ръководството на училището, всяко животно тренирало всички дисциплини.

Патицата била първенец по плуване, дори превъз­хождала учителя си. Имала отлични оценки по лете­не, но била сред най-слабите по бягане.

Просто едно куче

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

"Но, то е само едно куче"....

От време на време хората ми казват да се отпусна ''Това е само едно куче'' или ''Толкова много пари за едно куче''

Те не разбират изминатото разстояние, времето, разходите или безсънните нощи направени "Просто за едно куче''. 

Но те, не знаят, че много от часовете ми са преминали в компанията на ''Просто едно куче'' и никога и за миг, не съм се почувствала пренебрегната.