Най-сигурните стъпки към богатството -част 2

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Успехът ще дойде само, ако подплатите усилията си с вяра, амбиция и упорство и действате по предварително изготвен план. Щастието е в Придобиването, не в Притежаването.

Шеста стъпка – ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЛАНИРАНЕТО. Всичко, което човек създава и постига води началото си от едно силно желание и амбиция. 

Сформирайте екип от хора, необходими за осъществяване на вашият план-мозъчен тръст, хора които да ви провокират към дейност, отдават ви мисловната си енергия и крепят вярата ви в крайната победа.

Помислете какво бихте им предложили за сътрудничеството, какви ще са предимствата и изгодата за тях. Срещайте се поне два пъти седмично и поддържайте хармонични взаимоотношения. Необходимо е да се възползвате от опита, образованието, вродените способности и въображението на другите. Никой човек не притежава достатъчен опит, образование , природни дарби и знания, за да си осигури натрупване на богатства без съдействието на други хора.

 

Продавайте изгодно идеите и труда си. Печели не адвокатът, който най-добре познава закона, а онзи, който най-добре се е подготвил за делото. Стойността на вашият интелект като капитал са определя от размера на доходите, които си осигурявате, като продавате труда си.

А знаете ли цената си?  Намерете си работа, която харесвате. Всеки обича да върши работа, за която е най-добре подготвен. Не мислете дали ще има вакантно място, а наблегнете на това, което вие можете да дадете. Във всяка компания търсят добри специалисти.

 

Седма стъпка – РЕШИМОСТТА. Мнението е най-евтината стока на този свят. Ако се влияете от чуждите мнения никога няма да имате свои собствени. Доверете на собствената си преценка. Вземайте решения сами и ги следвайте. Набавяйте дискретно информация без да разкривате намеренията си.

Решенията творят историята. Стойността на едно решение се определа от смелостта, която се изисква за вземането му. 

 

Осма стъпка – УПОРСТВОТО. Упорството ще укрепи силата ви и ще ви спечели уважение. Недостатъчното желание води да незадоволителни резултати.

Амбицията е отправна точка за всеки успех. Богатството отива при човека, чийто ум е подготвен за него. 

Упоритостта се добива с ясна цел и амбиция. Самоувереността ви помага да следвате упорито начертания план и да го осъществите. Конкретният план,  точните знания и подходящото сътрудничество ще ви насърчат да продължите напред. 

Много важен фактор за успеха е убеждението.

Късмет, на който можем да се надяваме е този, чиято поява сами сме подготвили. Дори нещата да не вървят, съберете сили и продължете напред.

Девета стъпка – СИЛАТА НА МОЗЪЧНИЯТ ТРЪСТ. Мозъчният тръст е съчетание от икономически и психологически компоненти. Плановете сами по себе си не представляват нищо, ако не притежаваме силата да ги реализираме. Силата е организирано и интелигентно насочвано знание, организирано усилие, посредством което амбициите биват материализирани.

 

Десета стъпка – СЕКСУАЛНАТА ТРАНСМУТАЦИЯ. Как да насочим огромният запас от сексуална енергия, така че тя да ни помогне да успеем? „Трансмутация“ означава преобразуване на един елемент или форма на енергия в друг. 

В сексуалната емоция се съдържат три вида градивен потенциал.:

 1. Възпроизводство на човечеството
 2. Поддържане на здравето – сексът няма равен на себе си като терапевтично средство
 3. Доближаване до гениалността с помощта на сексуалната трансмутация.

Преобразуването на сексуалната енергия се изразява в пренасочване на ума от мисли с физически характер, към мисли от друго, духовно естество.

Сексуалното желание е едно от най-силните у човека.  Тласкан от нагона, човекът се преобразува - развихря въображението, укрепва силата на волята, проявява неподозирани творчески способности. Преобразуването на сексуалната енергия изисква огромни усилия на волята, но наградата си заслужава усилията.

Науката е установила следните закономерности:

 1. Най-големи успехи постигат хората със силно изразено либидо, които съумяват да преобразуват сексуалната енергия.
 2. Мъжете, които са придобили голямо състояние или призвание в определена област от живота са били мотивирани от жена.

Стимулите на които умът най-често реагира са:

 1. Непреодолимо желание за сексуална изява.
 2. Любов
 3. Стремеж към власт пари и слава.
 4. Музика
 5. Приятелство
 6. Мозъчен тръст, основаващ се на хармонични взаимоотношения.
 7. Споделено страдание – между сродни души.
 8. Самовнушение
 9. Страх
 10. Наркотици и алкохол

Непреодолимото желание за сексуална изява е най-ефективният от стимулите, които ускоряват ума и подтикват към физически действия.

Биографиите на бележити мъже изобилстват с факти за успехи, провокирани от жени, посредством стимулиране на сексуалното желание.

От биографиите на тези мъже става ясно че са били свръх сексуални, а източникът на тяхната гениалност е била преобразуваната сексуална енергия.

Джордж Вашингтон

Наполеон Бонапарт

Уилям Шекспир

Ейбрахам Линкълн

Ралф Уолдо Емерсон

Робърт Бърнс

Томас Джефърсън и т.н………….

 

Много хора рядко постигат забележителни успехи преди четирдесет-петдесет годишна възраст, защото едва тогава откриват, че сексуалният нагон крие и други възможности, които далеч надхвърлят чистият физически акт. Човешките емоции управляват света и решават съдбините на цивилизацията. В действията си, хората са подвластни повече на чувствата, отколкото на разума. Творческите способности на ума се задействат от емоциите, не от хладният разум. Половият нагон е най-силната от всички човешки емоции.

 

Нашето ШЕСТО ЧУВСТВО е творческото въображение, наричано интуиция, прозрение. Сравнително малък брой хора използват въображението си целенасочено и съзнателно и това са гениите, способност до която повечето хора не прибягват освен случайно.

Разумът ни често греши, защото се ръководи от натрупаният ни опит. Идеите родени от въображението са много по-надеждни, защото идват от по-сигурни източници, в сравнение с тези, които са плод на човешкият разум.

А вие знаете ли цената си? На разума ли се опирате по-често или на въображението?

 

Най-сигурните стъпки към богатството - част 1

Информацията е взета от един от най-големите бестселъри на всички времена „Мисли и забогатявай“, на  Наполеон Хил

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)