Пет велики тайни за постигане на успех

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)

„Животът е твърде кратък, за да си играете на дребно с потенциала си.“ Робин Шарма

„Пролетта е минало! Лятото си отиде! Зимата е тук! Песента, която исках да изпея, остана неизпята, защото прекарах дните си в настройване, но не настроих инструмента си.“

Поема написана от човек, чието сърце е изпълнено със съжаление за наполовина изживян живот. Поема за човек, който винаги е бил готов да изпее прекрасна песен за това, какъв би искал да бъде животът му, но е бил зает ДА БЪДЕ ЗАЕТ, затова и неговият потенциал умрял с него.

 

- Става въпрос за вашият потенциал и за вашата сила. Истината е, че животът ви в основата си е театър на лично величие и всеки един от дните ви е сцена за усъвършенстване.

Живеем в свят, в който  често прекараме най-хубавите си часове от най-хубавите си дни в това да бъдем заети с безмислени неща. Няма нищо, което да разбие сърцето ви така, както ако в последният си час, на последният си ден осъзнаете, че сте пропиляли таланта и живота си за неща, които изобщо не са от значение.

Осъзнавате ли, че ежедневното ви поведение отразява най-дълбоките ви убеждения?

Трябва да знаете, че играта ви на дребно с вашето величие е голям акт на предателство, не само спрямо вас и вашето семейство, но и за света като цяло, защото той очаква ползите от вашите способности.

И… никога не се примирявайте с всяка форма на посредственост!

Пет велики тайни за постигане на успех:

1. Единственият бърз начин да промените своето мислене, е като промените своето поведение.

Правенето на неща, които ни плашат и справяйки се по-добре от посредствено в работата си, автоматично ни прави по-волеви и ни  дава вътрешна сила, водещи до успех и в други сфери на живота ни.

Въвеждаме и изцяло нова система на печеливши модели на мислене.

2. Запомнете - промяната е малко трудна в началото, объркваща по средата и напълно великолепна накрая!

Нашето развитие и прогрес се дължат на това да имаме куража да изпитаме кратък дискомфорт, преследвайки дългосрочно щастие, успех и задоволство.

3. Живейте в бъдещето и се освободете от миналото. Единствената полза от миналото е това, което сте научили, за да направите бъдещето си по-добро. Знаете, че ще прекарате остатъка от живота си в своето бъдеще. Инвестирайте концентрацията и енергията си в това да направите Вселената удивителна, вместо да се притеснявате за неща, които нямате сила да промените.

Тази част от мозъка ви, която отговаря за писането е свързана с онази част от мозъка, която отговаря на двигателната функция. Така че ако всеки ден пишете нещата, които искате да постигнете, това драматично ще промени поведението ви и резултатите  ви всеки ден.

Всяка сутрин отделяйте по 5 минути, за да напишете за начина по, който искате да се развие денят ви, за това как бихте живели според най-добрите си представи или за човека, в който искате да се превърнете. Този навик ще ви даде голяма енергия, увереност и продуктивност.

4. Думите, които използвате изграждат вашето бъдеще. Вашите думи имат изключителна сила да оформят вашите решения, избор и действия. Речта управлява поведението ви. Когато говорите като жертва, програмирате подсъзнанието си да създава посредственост, неуспех или болест. Думите които използват хората оказват влияние на техните убеждения. Говорейки за това, което иска или какъв иска да стане, човек развива вътрешният си свят и личната си смелост да го направи.

5. За да удвоите успеха си, утроете своята отдаденост за личностно усъвършенстване и професионални умения. Фокусирайте се върху стойността, която ще получите, вместо върху цената, която плащате.

Тази стратегия е една от тези, които най-силно влияят на промяната на играта. Нужна ви е само една нова идея, правилно предприети действия с фокус и постоянство, за да насочите живота си в коренно различна посока.

„Ако имате възможност да водите необикновен живот, нямате право да го пазите за себе си.“ Жак Кусто

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)

Джон Рокфелер и златните правила на успеха

Най-сигурните стъпки към богатството – част 1

Най-сигурните стъпки към богатството – част 2

Най-сигурните стъпки към богатството – част 3

Как да направим настоящата година най-добрата си година до сега!