7 ценни урока на Пабло Пикасо за важните неща от живота

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Важно е да помним, че пътят към успеха започва от инвестицията в себе си, за да успеем в живота!  

„Когато бях малък, майка ми казваше: Ако станеш войник, ще стигнеш до генерал. Ако станеш свещеник, ще бъдеш папа. Аз исках да бъда художник и станах Пикасо“

 

1. За да го направиш, трябва да вярваш

Може този, които смята, че може. И не може този, който мисли, че не може. Това е непреходен и неоспорим закон. Търси решения, а възможностите започват да се появяват от всички страни – като гъби след дъжд.

2. Разширявайте границите на знанията и навиците си

Винаги правя това, което не умея, за да се науча да го правя. Това може да бъде малко страшничко но…, присъствайте в настоящия момент колкото е възможно повече, когато правите това, което за момента не можете!

3. Не чакайте вдъхновение, а започвайте

Вдъхновението съществува, но то идва, докато работите. Не губете излишно време в очакване на “точния” момент. Вдъхновението  е подправка! От нея е необходимо съвсем малко, но може да промени всичко!

 4. Действайте все повече и повече

Действието е основният ключ към успеха. Без него каквато и информация да имате, тя би била безполезна. Ако си изградите навик да правите повече, ще се променят много неща. То е най-ефективното средство за постигане на резултати. В процеса на действието ще се опознаете по-добре, ще формирате гледната си точка и на практика ще навлезете в детайлите на своята сфера.

5. Задавайте правилните въпроси

Другите видяха това, което вече беше и попитаха: Защо? Аз видях това, което би могло да бъде и попитах: Защо не? 

Лесно е да си задавате неправилни въпроси, които ще ви потопят, вместо да ви издигнат над водата. Задавайте позитивни въпроси, такива, които отварят, а не затварят врати.

6.  Не съдете и ще видите скритата красота 

Да беше възможно да се избавим от мозъка и да ползваме само очите си. Живейте в настоящия момент и ще анализирате по-малко. Ще спрете да товарите мозъка си със слагането на етикети наляво и надясно.

7. Никога не е късно да се радвате на живота

Младостта няма възраст. Не позволявайте на общественото мнение да ви диктува какво можете и какво не, само заради датата ви на раждане. Тогава ще разберете, че сте способни съзнателно да избирате и правите това, което искате. Сега!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Източник:  http://binar.bg/12222/7-saveta-za-interesen-zhivot-ot-pablo-pikaso/

Пет велики тайни за постигане на успех

10-те правила на Махатма Ганди, които ще променят нашият свят

Джон Рокфелер и златните правила на успеха

Инвестирай в мечтите си, не си пропилявай живота напразно