Правилото на 72-та часа

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

За да превърнете мечтите си в реалност, следвайте правилото на 72-та часа - Въплъщавайте идеите си не по-късно от 72 часа, т.е. 3 дни, след като са ви хрумнали, ни съветват от  obekti.bg.

Това е оптималният период, в който трябва да направите първата крачка към достигането на дългосрочната цел.

 

Германският бизнес консултант Бодо Шефер твърди, че ако отложим изпълнението на замислената задача или идея с повече от 72 часа, вероятността да остане неизпълнена скача до 85 процента.


Ако веднага пристъпим към осъществяването на идеята, даваме сигнал на мозъка, че целта е важна за нас. Като правим първите стъпки – дори да са толкова прости като изпращането на няколко имейла или търсенето на информация, ние се програмираме за успех.

Отлагането, напротив, подкопава вярата ни в собствените сили и намалява шансовете да реализираме мечтите си в живота.

Според прочутия първи закон на британския историк Сирил Паркинсън „работата запълва времето, което сме й определили”. т.е., задачата нараства по значение и сложност, колкото повече време отдаваме за реализирането й.

Ако отделим една седмица за нещо, с което можем да се справим и за два часа, придаваме излишна важност на проекта и подсъзнателно се убеждаваме, че той е много труден.

Този закон обяснява и магията на крайния срок – конкретните времеви рамки ни карат да работим по-ефективно.

За изпълнението на всяка задача определете 3 стъпки, които ще ви приближат към осъществяването й. 

Съставете последователност от прости, конкретни действия, които трябва да свършите днес, утре (до 23:00 часа) и вдругиден (до 23:00 часа)”, съветва писателят и оратор Тимъти Ферис.

„Когато определите кои ще бъдат трите стъпки, изпълнете три действия от графата „да се направи веднага”. Заемете се и ги свършете незабавно. Това трябва да бъдат прости действия, с които можете да се справите за пет минути максимум. „Утре” означава „Никога”. Каквато и да е задачата, направете първата стъпка веднага!”, съветва експертът.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

За мотивацията и вярата в себе си

10 закона, които управляват успеха