Брус Уилис за важните неща в живота

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Като малък заеквах. При това силно - едва можех да кажа цяло изречение. Ако заеквате, не можете да сте себе си, нещо подсъзнателно ви пречи.

Хората около вас се чувстват неудобно, защото искат да ви помогнат да се справите с различни предложения, а вие от това заеквате още повече. Получава се един порочен кръг.

Моите родители ми помогнаха като не забелязваха недостатъка ми. Състраданието и любовта понякога са най-добрите лекарства.

Когато ти се случи нещо такова, имате два варианта - да се примирите или да преминете през огъня.

Казах си: Добре, аз заеквам. Затова мога да ви разсмея, така че да забравите за това. Като фокус. И аз винаги се стремях да разсмивам приятелите си. Правех номера, за да разсмея околните, дори учителите си.

Не исках да се мисля за непълноценен и поисках роля в училищния спектакъл. Това беше в осми клас. Излязох на сцената и стана чудо-спрях да заеквам. А след края на представлението пак заеквах. Когато се преструвах на някой друг, дефектът ми изчезваше...! Затова все повече и повече ми харесваше да играя на сцената.

Борих се с заекването с години и накрая победих. Когато отидох в колежа, вече знаех че искам да съм актьор.

Когато станах на двайсет години, при нелепи обстоятелства загинаха някои мои приятели. Тогава брат ми беше ударен от кола. Прелетял над двайсет метра. Половин година прекара в болница. Скоро след това на сестра ми и откриха тежка форма на линфома. Сега е напълно излекувана, но тогава имаше време, в което си мислехме, че ще умре всеки момент. 

Тогава усетих колко крехък е живота. Казват, че болката е привилегия на живите. Когато умреш, страданията свършват. Вярвам в това. Когато мислиш за смъртта-твоята или на някой друг, чувстваш, че умът ти не може да го побере.

До трийсет и пет години живях в Ню Йорк. Това беше най-лудия период от живота ми. И досега се усмихвам като си спомня за това.

Имах само едно задължение: да стигна навреме в театъра. Никакви грижи. Когато си на двайсет и пет можеш да пропилееш милиони нервни клетки.

После станах телевизионна звезда, след това и кино звезда. Бях на върха на славата и тогава разбрах какъв е минусът на такъв успех. Това е загубата на анонимността. ТВ шоута, филми, интервюта за списания и телевизии, клюки-всички те създават една холограма, която хората мислят за теб. Но това е илюзия. Такава илюзия като религията или властта.

Имаше време, когато страшно се ядосвах и протестирах. После станах много по-спокоен. И въпреки това-моля за извинение, но няма да разказвам нищо за личния ми живот. Останало ми е толкова малко лично, че не искам да го деля с други.

Знам какво е да си известен и благодарение на това знам какво е истинско приятелство. Повечето ми приятели ме познават от времето, когато бях беден. И всички те ми помагат да не се отнасям към сегашното положение твърде сериозно.

Преди не отделях живота си от работата. Но когато започнаха да ме замерват с камъни след „Хъдзън Хоук” се научих да отделям едното от другото. Сега на работа съм като всеки друг човек - старая се да дам най-доброто от себе си. 

Когато бях малък, четирдесетгодишните ми се струваха старци. Сега не чувствам тежестта на годините, но виждам бръчките по лицето си. Твърде много съм се смял! По душа съм още млад, на двайсет и пет. Но натрупах опит.

Когато имаш деца, не е добре да се напиваш. Искам да живея още заради децата си, за да потичам с техните деца.
Има една картина с ходещ човек.

Тя започва така - Отначало човекът е дете, после расте, става по-голям и по-силен, после остарява, изгърбва се, краката му омекват.

Бих посъветвал всеки да си окачи тази картина на стената. Така всяка сутрин човек като става ще си мисли: “Аз съм в тази точка на жизнения си път.“

Ако гледате всеки ден тази картина и си мислите колко време ви остава, ще се научите да не си губите времето напразно.

Животът е кратък, дори да доживеете до дълбока старост. Живейте живота си пълноценно!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Киану Рийвс - Животът си заслужава живеенето!

Пет вдъхновяващи цитата от милиардера Марк Кюбан

Мотивиращи мъдрости и цитати на амбициозната холивудска звезда Уил Смит!

Bruce Willis парфюм!