А може би е лесно...!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Защо да правим нещата сложни и невъзможни, след като те са толкова прости и лесни. Несъзнателно объркваме всичко и сами си творим неприятностите. „Поръчката ни“ ще се осъществи, ако не усложняваме нещата и не внасяме хаос и стрес.

Каквато мислена форма предавате на света, такъв и резултат ще получите,

защото реалността се преустройва в съответствие с вашите мисли. Не искайте и не се надявайте, бъдете сигурни, че ще получите, важното е да виждате крайният резултат.

Прилича на нощен полет със самолет. Не е нужно да се лутате наляво-надясно, за да търсите верният курс и да се съмнявате накъде пътувате. Трябва просто да държите курса към целта неотклонно и непременно ще стигнете. Независимо от съмненията насочете вниманието си към крайната цел. Представете си, че тя е вече достигната и я изживейте, почуствайте я, повярвайте сляпо, че всичко това ще се случи.

Важното е да издържите на изпитанието, на неопределеността, когато нищо не се случва. А ако се откажете от мечтата си, корабът ще поеме нова посока.

Душата като правило не разсъждава и не мисли, ТЯ ЗНАЕ! Тя казва ДА или НЕ. Приема нещо или не го приема. Послушайте чувството на душата си, когато трябва да вземете решение. Тя не греши в чувствата си и ще ви предпази от неприятности и неправилни действия.

ДУШЕВНИЯТ КОМФОРТ е критерий за истина, критерий за правилността на избраната цел.

Не е нужно да търсите цел, а да РАЗШИРИТЕ КРЪГОЗОРА СИ. Душата ви ще намери пътя.

Разумът допуска информацията - вие наблюдавате какво чувствате. Душата ви ще пее и ще танцува, когато намерите вашето НЕЩО, а разумът ще потрива доволно ръце.

Но, в повечето случаи... Разумът започва да се съмнява – Защо толкова време нищо не се случва. Може би някъде бъркам. И започва да се колебае. Как може да бъде достигната тази цел? От къде ще дойдат средствата, по какви пътища?

Принципът на транссърфинга се състои в това, че не трябва да мислите за пътищата и средствата за достигане на целта. Задачата на разума се състои в това, да държи курс неотклонно към целта – да предава на света мислената форма на вече достигнатата цел. Само това.

Как да чуем гласът на душата? 

Наблюдавайте себе си – какви умозаключения прави разумът ви и какво изпитвате вътрешно. За ДА СИ ИЗРАБОТИТЕ ОСЪЗНАТОСТ е необходимо да си изработите навик, т.е да си давате сметка всеки път когато вършите нещо – как и защо го правя?

Важно е да виждате ситуацията отстрани. Така ще ви се открива смисълът на нещата. Започвате да разбирате мотивацията на хората. Какво искат, какво ги движи?

Имайте навика ДА НАБЛЮДАВАТЕ ЗА ЧУВСТВАТА НА ДУШАТА И НА СЪРЦЕТО СИ.

Тогава вашият свят ще се движи в пространството от вариантите към целта, която сте нарисували. По пътя ви очакват приятни изненади, ще видите как пред вас ще започнат да се отварят врати и възможности. От някъде изниква човек, който ви предлага конкретният път. Намират се средства буквално от никъде.

Вашата реалност започва да се преустройва. Важното е да не се боите,  да запазите спокойствие на духа и „Координация на НАМЕРЕНИЕТО“.

Ако успеете да възприемете негативните събития като позитивни, така и ще бъде. Сблъсквайки се с каквито и да е събития, особено неприятни, вие се оказвате на кръстопът.

Едната линия на живота води в негативна посока, другата в позитивната. Изразявайки негативно отношение сте се оказвали на лошата линия на живота. За да избягате от този порочен кръг е необходимо с усилие на волята да обявите неприятността за приятност. Престорете се, че това ви устройва и ще се убедите в последствие, че това е било точно така.  Трябвало да ми се случи това, за да получа другото.

ИЗРАБОТЕТЕ СИ СЛЕДНИЯТ НАВИК: От време на време, но системно да си повтаряте следната мислена форма: „Моят свят се грижи за мен, пази ме от неприятности и проблеми, избира за мен най-доброто“ и ще установите, че вашият свят ще засияе.

Негативният свят около вас ще започне да отстъпва, ще излезе от слоя на вашият свят. Външното намерение е сила, която се задейства само от фиксирането на вашето внимание.

Вие фиксирате вниманието си не на отражението, както повечето хора правят, а на образа вътре в главата ви, който създавате и тогава вашият свят се преобразува пред очите ви, усещате чувство на свобода. Просто опитайте.

Вие сте господар на своя свят и творите своята реалност. Сами си издавате законите, ако приемете правото за творец на живота си. Свободни сте да преобръщате общоприетите закони така, както на вас ви се иска.

Източник: Вадим Зеланд, Транссърфинг на реалността

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Транссърфингът - техника, с която управляваш съдбата си! – Част 1

За махалата и техните мрежи – Част 2

Тайната