За силата на думите и въздействието на емоциите – един отговор и толкова много въпроси

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)

Замисляли ли сте се дали ние повлияваме на това - да ни се случват определени неща или сме подвластни на нещата, които ни се случват? Мислите ли създават нашето бъдеще или ситуациите създават нашите мисли? Защо всичко е свързано, има ли притегателна сила и от къде идва тя?

Какви истории създаваме непрекъснато във въображението си?  Умеем ли да творим красиви истории ?

Защо се концентрираме все по-повече върху страховете и притесненията си и им отделяме толкова много време и внимание?

В състояние ли сме да променим себе си и наистина ли го искаме? Осъзнаваме ли нуждата от промяна?

Всеки от нас ежедневно сам поема своето пътешествие в живота, чертае маршрутите в даден момент и така сътворява съдбата си. Не околната среда или обстоятелствата, той сам може да я следва или променя, в зависимост от своите способности, характер, вярвания, мисли и действия.

За всяко нещо, което правим, мислим или ни се случва, ние имаме избор. Живота ни е непрекъсната поредица от избори, които ни изграждат, каляват или просто ни разрушават като личности и чувствителни човешки същества.

Много често несъзнателно използваме думи, с които се заклеймяваме, внушаваме си деструктивни, разрушителни мисли за качествата ни, външният ни вид, за емоционалното ни състояние и за нашата същност, вместо да се опитаме да потърсим и създадем нови възможнсти и да открием подходящата за нашето щастие и благоденствие посока.

Всяка наша мисъл и дума създава бъдещето ни. Мислите ни отиват във Вселената, възприемат се и се връщат при нас  като житейски опит. Ние сме такива, каквито сме благодарение на нашите мисли.

Мислите ни са вибрационни, следователно и привличащи. Точката на привличане се променя благодарение на трансфомирането на нашите мисли.

Замисляли ли сте се - умеем ли да мечтаем, да си измисляме нови истории, колко често го правим, къде сме запиляли въображението си? Ползваме ли го в наша полза, стараем ли се да му дадем насока, която би ни направила щастливи и творчески окрилени?

В повечето случаи ние не осъзнаваме потенциала си. Непрекъснато търсим отговорите на НЕЩАТА ОТВЪН, а всъщност В НАС е заложено много, само трябва да го открием и доразвием.

Понякога усещаме, че значението на живота ни няма дълбочина, че нещо ни липсва, но с помощта на убежденията можем да му придадем смисъл, да го излекуваме и да бъдем удовлетворени и щастливи.

Необходимо е първо да обикнем себе си, да се приемем такива каквито сме и тогава ще започнем да се преоткриваме. Нищо не се случва без причина. След всяко нещо ще последва друго, затова трябва да бъдем нащрек. Всички пътища водят към духовността и интуицията.

Знаете ли, че човек може да излекува мигрената си, променяйки начина си на мислене?

Промяната не е токова трудна, само трябва да отстраним границите поставени от самите нас. Вратите на мъдростта и знанието винаги са отворени и първата стъпка е да промените мисленето си от НЕ МОГА  към АЗ МОГА.

Когато осъзнаете, че контролът ви върху живота, върху опита, а не върху събитията в него е далеч по-голям отколкото сте си мислили, тогава ще дойде усещането за свобода, щастие и радост.

Какви са вътрешните подбуди за промяната?

Животът може да се промени за секунди. Когато се сблъскаш с нещо неприятно, можеш да усетиш дискомфорта и да започнеш да се стремиш към приятното. Така се отърваваме от пречките и сменяме посоката.

Вселената не реагира на директно на думите ни, но те са отражение на нашите чувства, чувствата отразяват вибрациите ни, които определят привличащата ги сила.

Нашите убеждения са само началото на промяната – набелязването на целта. Онова, което наистина дава сила на убежденията е емоцията, която излъчваме.

Запишете убеждението на лист, на огледалото срещу себе си или просто да го изкажете: „ Аз съм неичерпаем източник на позитивна енергия. Доходите ми непрекъснато се увеличават. Работя това, което обичам. Работя с хора и за хора, които наистина харесвам. В семейството ми цари пълна хармония.“

Хората трябва да изразяват убежденията си пред огледалато, защото има нещо могъщо в това да се гледаш в очите, да се приемаш или да забележиш, че се отхвърляш, когато казваш нещо хубаво за личността си. Трябва да се научим как да управляваме и развиваме себе си.

Ако се молим за това, което нямаме и наистина искаме, никога няма да го получим, защото молитвата ни да се появи е просто обявление на онова, което не съществува в момента.

Когато затворите очите си си представете усещането което бихте изпитали, ако имахте въпросното нещо. Изживейте го, насладете се на емоцията, която ви носи. Отдайте благодарност и признание на Вселената за това изживявате, все едно, че вече сте го получили.

Помнете, само думите не вършат работа, Вселената не откликва на думите а на вашите вибрации, а емоциите ви са индикация за вида на вибрациите.

Не забравяйта, че зад всичките ви оплаквания всъщност стои подсъзнателното ви намерение да ги осъществите.

Когато имаме проблем, трябва да си се представим като герой от филм – сълзите са истински, страданията са истински, но причината за страхът не е истинска, а в повечето случаи е плод на въображението ни. Добре би било да се преработи ситуацията  или да се намери добрата страна на привидният проблем, за да се извлекът ползите от него.

За да превъзпитаме себе си, трябва да заместим страха с любопитство. Всеки човек е способен да промени живота си, променяйки мислите си. 

Важното е да увеличим знанията си. Колкото повече знаем за живота и мисленето, толкова по-добре ще живеем.

Източник: Филм на Луиз Хей - Излекувай живота си - реални истории от живота на обикновени жени

Следва продължение... За изборите, които правим и емоциите, които ги съпровождат – Луиз Хей

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)

Кодът на Моисей – чрез даването всъщност получавате

Пет велики тайни за постигане на успех