За изборите, които правим и емоциите, които ги съпровождат – Луиз Хей

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Повечето от нас постоянно се лутат в живота си. Търсим подходящ партньор, подходяща работа, истински приятели, великолепни преживявания, но ... преди всичко забравяме да потърсим себе си, а нещата трябва да започват от там.

Винаги имаме избор при вземане на решение - какво искаме да чувстваме, какво да направим или да имаме в живота си.

Голямата тайна е това, че в основата на всичко са чувствата и емоциите. Каквото изберем да чувстваме, това получаваме.

Говорете и  мислено преживявайте това, което искате да ви се случи, като пускате пред вас да върви любовта. Изпращайте любов на близките, на колегите, на клиентите си, на сградите, на хората в тях... След време ще установите колко по-приятно се чувствате и как всичко в живота ви се променя към добро!

Ние сами съдим себе си повече от всички останали, без да осъзнаваме, че вътрешният ни глас в такъв момент има голяма разрушителна сила и трябва да бъде трансформиран в любов.

Като начало мислете по-позитивно и запълнете пространството  около вас с повече добри хора.

Всичко може да се излекува. Телата ни имат вътрешна сила - най-могъщата сила на Вселената. Във всеки човек има сила, която не може да се сравнява с никоя друга земна сила, а в основата на всичко стоят убежденията ни!

Себевъзприятието – всичко започва от равносметката, че не обичаме себе си. При повечето хора е така. Повечето хора мислят, че не са достатъчно добри, че не правят нещата правилно, че никой не ги обича. С такава позиция е трудно да създадем добро нещо за нас.

Съмнението  -  Ако се проваля, ако не успея? Отлагането – има време за това. Имам работа, ще пробвам друг път.

Замисляли ли сте се до сега, че сме настроени да усещаме чувствата, които не искаме да преживеем и точно от това ни е страх.Трябва да се научим да чувстваме нещата, които искаме да ни се случват.

Когато си мислите за нещо с притеснение, спрете и си кажете, че е време да си помислите за нещо хубаво. Може да помислим  какво добро бихме направили на някого. Това нещо ще ни зареди позитивно и ще ни изпрати и нещо добро.

Една от психологическите причини за рака е ядът, дълбокият и неизкореним гняв, който буквално разяжда тялото ни.

Когато човек наистина вникне в себе си и започне да мисли позитивно хормоналният му баланс се стабилизира. Когато човек мисли със сърцето си, например като  види малко спящо кученце или спящо бебе и възкликне, нивото на хормона дехидроепиандростерон се повишава и така хормоните се балансират, аритмията на сърцето изчезва и навлизате на вълна, която може да се види дори на монитора.

Сърцето е един голям електромагнит, който контролира останалата част от тялото. Сърцето е центърът на чувствата ни. Електромагнитните полета в сърцето ни се променят и буквално изменят обектите, от които е създаден светът около телата ни.

Науката доказва, че щом можем да променим полето около което се намира атомът, можем да изменим и самият атом. Ние сме направени от атоми. 

Когато вкараме силата на емоцията, която напира в корема ни в съответната мисъл, идваща от мозъка ни, ние я насищаме с живот и двете енергии се срещат в центъра – в сърцето.

За да излекува себе си, човек трябва да забочне да работи с премахване на яда, самосъжалението и други негативни емоции и да освободи път на прошката, любовта към себе си и околните. Съзнанието ни  създава реалност. Молекулите ни са емоция. Те не се движат само в телата ни. Те са вибрация, която сплотява сходните на нас по съдба.

„Прошката е ароматът на теменужката, върху крака който я е стъпкал.“ Марк Твен

Прошката – Прошката към себе си и към другите ни освобождава от миналото. Решението на почти всички проблеми  е в прошката. Прощавам и се освобождавам.

Скритото съкровище е вътре в теб. Когато хората се научат да обичат себе си, проблемите им като по чудо ще изчезнат.

Няма значение какво мислят околните за външният ти вид, а има значение какво чувстваш пред огледалото. Обичта към себе си не е суета. Много положително въздейства, когато се погледнете в очите в огледалото и си кажете по име: - Обичам те ..., наистина те обичам. Думите стигат до детето в нас, потискано толкова дълго и разбиват язовирната стена, за да започнат да се случват малките чудеса.

Когато разберете, че сте същество със собствена стойност  ще се отнасяте към себе си по различен начин. Важното е да спрете със самобичуването и да се обвинявате колко сте ужасни. Онова, което давате в живота е това, което ви се връща.

Пътят на промяната е процес за цял живот. Колкото по-напред отивате по пътя, започвате да виждате чудо след чудо. Вселената обича благодарните хора. Колкото по-благодарни сте, толкова повече неща ще има, за които да благодарите.

Когато решиш точно какво искаш от една връзка или работа, го получаваш. 

Ако направите стъпка А, ще дойдат указанията или сигнал за стъпка В и т.н. Когато желаете нещо и тръгнете в една посока с желанието, чувствате лекота, а когато тръгнете в обратна посока, усещате съпротивление. Просвещението е да се откажем от всички неща в живота си, които смятаме за безполезни или за пречка за доброто в живота ни.

Чувството е като при капитулация. Бил си привързан към нещо, но най-накрая го премахваш и те обзема дълбоко усещане за облекчение при мисълта, че картите ще се наредят както трябва и че ще имаш силите да се справиш, каквото и да стане.

Ключът е в мисълта, че сме далеч по-съвършени отколкото се смятахме преди. Именно от тук започва изцелението – в разбирането и приемането на силата в нашият живот – НАШАТА СИЛА! Важното е да следвате вътрешният си глас. Всичко, което мислите и в което вярвате ще дойде в живота ви. 

 

Източник: Филм на Луиз Хей - Излекувай живота си

 За силата на думите и въздействието на емоциите – един отговор и толкова много въпроси - Първа част

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)  

Тайната е в теб и твоите ... 17 секунди!

Кой всъщност вижда - мозъкът или очите?