Една житейска философия – отприщим ли себе си!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Какво прожектираш в ума си? Способен ли си  да видиш по различен начин себе си, света и хората около теб? Харесваш ли това, което виждаш, по-различен ли е новият ти свят, а хората същите ли са, има ли нови, по-готини и градивни?

Като какъв се самоопределяш в момента – с една дума или с едно изречение!!!? Честно! Първото нещо, което ти идва на ум, без да го мислиш!

Представляваш ли завършено цяло или си поредица от неопределени, потиснати негативни емоции и хаос от неща недовършени и безброй части от неясния пъзел.

А с какво трябва другите да те свързват?

Това е реалността, в която живееш, и която сам си създаваш.

Замислял ли си се, какво ще оставиш след себе си и с каква мисъл ще си умреш? Как би описал живота си преди последният дъх с една дума – разочарование, страх, напрежение, приключенски, спокойствие, удовлетвореност, хармония, благополучие, щастие?

Човекът тежи на мястото си, когато разкрие и разработи тайната формула на собствената си истина, сила и красота и ги претвори в действителност, каквато желае. Необходими са само – мечта, ясна насоченост, безусловна вяра и системни действия в посоката към целта.

Само когато си успял да преоткриеш себе си, да се видиш по различен начин и да си повярваш, си в състояние да помогнеш и на другите, чрез своя опит,  действия и практики. Когато си в състояние да реализираш себе си пълноценно, тогава си готов да се раздаваш за другите, като същевременно се себеосъществяваш.

Ние сме отделни, уникални единици от общото цяло, но ще бъдем в хармония със себе си, когато успеем да предадем от нея на хората около нас и ги заредим със своя заряд и излъчване. Колкото повече вибрациите се разрастват и разширяват, толкова повече си в състояние да се раздаваш и като награда да получаваш.

Когато човек преобразува съзнанието си,  изгражда една нова духовност и постепенно нещата започват да се избистрят и подреждат в по-добър свят, отколкото сме мечтали.

... Преоткрия  ли себе си ще се отприщя и ще се изливам като вода, която дава живот, ще потека като ручей, а после като пълновода река, спокойна, бистра и хармонична. Ще нося мъдрост и ще напоявам с надежда и вяра обезверени и потисати хора, които се лутат, търсейки себе си и смисъла на своя живот, като ги освежавам със своята практичност и резултатност, да поемат пътя в посока към по-добрите, градивни и креативни възможности, които животът  им предоставя.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

За лидерът в нас и десетте съжаления, които изпитваме в края на живота си

Да облечеш мечтите си в амбиции

Въпроси, които ще ви отрезвят